0473 18 67 18

Dakisolatie Merksem

20 JAAR ERVARING
ZELFWERKEND PATROON
TEAM VAN DAKEXPERTS

Voordelen van dakisolatie

Dankzij energiebesparing en de premies die worden uitgereikt door de overheid is goede dakisolatie een investering die snel rendeert. 

Gemiddeld gaat er tot 30% minder warmte verloren en dat voelt u: aan de temperatuur en aan uw afrekening.

Wist u dat elke woning tegen 2020 voorzien moet zijn van dakisolatie volgens de Vlaamse dakisolatienorm?

Dakisolatie Merksem 1
Dakisolatie Merksem 2

Plat dak isoleren

T-Roof is gespecialiseerd in het isoleren van platte daken in de regio Merskem. We maken hierbij onderscheid tussen koude en warme daken. Aan ieder type dak zijn er zowel voor- als nadelen.

Bij een warm dak wordt de isolatie aan de buitenkant van de constructie geplaatst. Deze wordt dan afgedekt met een waterdichte laag zoals epdm of roofing. Het voordeel van isoleren volgens deze techniek is dat de dakconstructie minder kripmt en uitzet. Zo is er een kleinere kans op scheuren en barsten. Daarnaast fungeert de dakconstructie als warmtebuffer: overdag wordt de warmte opgeslagen in de constructie waarna deze ‘s avonds langzaam terug wordt afgegeven.

Bij een koud dak wordt de isolatie aan de binnenkant van de constructie geplaatst. Het isoleren volgens deze techniek zorgt ervoor dat de dakconstructie gevoeliger is voor krimpen en uitzetten. Om condensatie te voorkomen wordt hier ook met een bijkomend dampscherm gewerkt. Isoleren langs de binnenzijde kan echter wel een geschikte oplossing zijn wanneer het technisch niet mogelijk is om. Wel isoleren is nog steeds beter dan niet isoleren.

Soorten dakisolatie

Er zijn heel wat verschillende materialen om energieverlies via uw dak te beperken. De geschikte soort dakisolatie is afhankelijk van het type dak, zijnde een hellend of plat dak. Ongeacht het gebruikte materiaal zorgt de professionele plaatsing van T-Roof ervoor dat je jaarlijks enkele honderden euro’s op jouw energiefactuur kan besparen.

dakisolatie pir

PIR

PIR is een kunststof hardschuim dat in plaatvorm. Het is in principe de verbeterde versie van PUR. Deze isolatie heeft een uitstekende isolatiewaarde waardoor met een kleine dikte een grote warmteweerstand bekomt. Dit is bijvoorbeeld interessant voor het isoleren van lage zolderkamers en platte daken. 

dakisolatie rotswol

Rotswol

Rotswol (of steenwol) is een isolatiemateriaal dat vervaardigd wordt uit vulkanisch gesteente. Hierdoor is het (mineraal) product brandveilig en niet gevoelig voor schimmel, bacteriën of ongedierte. Deze vorm van isolatie is zowel warmte- als geluidsisolerend wat uw wooncomfort des te meer vergroot.

dakisolatie pir

Pirotherm

Pirotherm-systeem combineert de Pirotherm-isolerende mortel met EPS-platen tot een sterk isolerende afschotlaag voor platte daken. Elke gewenste isolatiewaarde kan gerealiseerd worden. Het vervangt drie onderdelen uit de klassieke dakopbouw: dampscherm, hellingsbeton en isolatieplaten, wat resulteert in een kortere uitvoeringstermijn en lagere kostprijs.

Dakisolatie prijzen

De exacte kosten voor het laten plaatsen van nieuwe dakisolatie is afhankelijk van meerdere factoren waaronder: 

  • Isolatiemateriaal
  • Dikte van de isolatielaag
  • De oppervlakte van het dak
  • De moeilijkheidsgraad van de isolatiewerken

Wilt u graag weten wat het laten plaatsen van dakisolatie u effectief zal kosten & dit zonder verplichtingen?

Wij zijn actief in Merksem

Bent u van plan dakisolatie te plaatsen of vernieuwen in Merksem of omstreken? Wij zijn uw betrouwbare partner voor alle dakwerken (specialisatie plat dak) en zijn actief in de gehele provincie Antwerpen.